Az ananász édessége mellett a recept előhoza a kókusz és a fehéj legjobb oldalát is. Nyáresti finomság vegán módra!
Grillezett ananázs fahéjas krémmel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 1 doboz kókusztej
- 1 kk keményítő
- 2 kk juharszirup
- 1 kk fahéj
- 1 kk vanília kivonat
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill magas hőmérsékletre.
- Az ananász vágjuk karikákra, majd hámozzuk meg. Egy kis kókuszolajjal leolajozhatjuk a szeleteket mielőtt felkerülnek a grillre.
- A hőfokot vegyük lejjebb közepes/magas szintre, és tegyük fel az ananászt, majd grillezzük addig, amíg a grilljelek megjelennek. Ekkor fordítsuk meg a gyümölcsök és a másik oldalt is süssük egy kicsit.
- A grillről levéve tegyük félre kicsit az ananászokat, amíg elkészítjük a krémet.
- Ehhez a kókusztej szilárd részét keverjük el a keményítővel, a juharsziruppal, a fahéjjal és a vanília kivonattal. Egy elektromos habverővel keverjük addig, amíg lágy, habos krémet nem kapunk.
- Az ananászra halmozva, egy kevés fahéjjal meghintve tálaljuk a vegán finomságot.