Az ananász édessége mellett a recept előhoza a kókusz és a fehéj legjobb oldalát is. Nyáresti finomság vegán módra!

Grillezett ananázs fahéjas krémmel

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett ananázs fahéjas krémmel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 kk keményítő
  • 2 kk juharszirup
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill magas hőmérsékletre.
  2. Az ananász vágjuk karikákra, majd hámozzuk meg. Egy kis kókuszolajjal leolajozhatjuk a szeleteket mielőtt felkerülnek a grillre.
  3. A hőfokot vegyük lejjebb közepes/magas szintre, és tegyük fel az ananászt, majd grillezzük addig, amíg a grilljelek megjelennek. Ekkor fordítsuk meg a gyümölcsök és a másik oldalt is süssük egy kicsit.
  4. A grillről levéve tegyük félre kicsit az ananászokat, amíg elkészítjük a krémet.
  5. Ehhez a kókusztej szilárd részét keverjük el a keményítővel, a juharsziruppal, a fahéjjal és a vanília kivonattal. Egy elektromos habverővel keverjük addig, amíg lágy, habos krémet nem kapunk.
  6. Az ananászra halmozva, egy kevés fahéjjal meghintve tálaljuk a vegán finomságot.