A füge és sajt verhetetlen páros, de ez nem azt jelenti, hogy csak sós ételek készíthetőek belőlük. Itt egy desszert recept, ami kihasználja a füge édességét és lágy mascarponével egészíti ki.

Mascarponés grillezett füge

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Mascarponés grillezett füge

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db füge
  • 120 ml méz
  • 1 kk friss rozmaring
  • 120 g mascarpone
  • 1 ek rum
  • 1 db citrom

Elkészítés:

  1. A fügéket vágjuk hosszában ketté.
  2. Forrósítsuk fel a mézet (kivéve 1 evőkanálnyit) és keverjük el benne a rozmaringot. Hagyjuk állni 2 percig, majd merítsük bele a fügéket a mézbe.
  3. Egy másik tálkában keverjük össze a mascarponét a félretett mézzel, a rummal és a citrom reszelt héjával. Verjük addig a keveréket míg levegőssé válik. Hűtőben pihentessük a tálalásig.
  4. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és készítsünk elő egy részt indirekt grillezéshez.
  5. A fügéket tegyük fel vágott felükkel lefelé a hűvösebb területre.
  6. Amikor az utolsó is feltettük, kezdjük a legkorábban feltett darabbal a fügék megfordítását. Ekkor már meg kellett, hogy jelenjenek a grilljelek a fügén.
  7. Fordítsuk meg mindet és hagyjuk tovább sülni 3-4 percig.
  8. Amikor mindkét oldalon megjelentek a grilljelek és megpuhult a füge, vegyük le őket és rendezzük el a tányéron.
  9. Tálaláskor halmozzunk a mascarpone krémből egy keveset a tányérra, majd erre tegyük fel a fügéket. A tetejükre jöhet még egy kevés a krémből!
  10. Még melegen tálaljuk.