Az őszi gyümölcsök nagy része tökéletesen megállja a helyét a grillen. Ilyen ennek a meleg salátának két főszereplője, az alma és a füge is!

Őszi grillsaláta házi öntettel

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Őszi grillsaláta házi öntettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 20 db füge
  • 2 db alma
  • 1 db gránátalma
  • 3 ek szőlőmagolaj
  • 100 g gorgonzola
  • 4 marék zöld saláta mix
  • 60 ml almaecet
  • 2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 120 ml olívaolaj
  • fél kk parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkába mérjük ki, az almaecetet, a mustárt, a mézet, a sót és a borsot, majd adjuk hozzá a parmezán sajtot is és keverjük ki jó alaposan az egészet.
  2. Öntsük az öntethez az olívaolajat lassan, hogy összeálljon az egész, majd tegyük félre tálalásig.
  3. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra,
  4. A fügéket vágjuk ketté, az almákat pedig vágjuk nagyobb cikkelyekre.
  5. A gyümölcsöket kenjük le a szőlőmagolajjal, majd tegyük őket fel a grillre.
  6. 1-2 perc alatt grillezzük meg minkét oldalukat, majd vegyük is le őket, nehogy megkeseredjenek.
  7. A salátát is megpiríthatjuk a grillen, hogy egy kis színt és plusz aromákat kapjon.
  8. A salátát rendezzük el 4 tényáron, szórjuk meg a gránátalma magokkal és a gorgonzola sajttal, osszuk szét a gyümölcsöket a tányérok között, végül pedig jöhet a korábban készített öntet a saláta megkoronázásaként.