Az őszi gyümölcsök nagy része tökéletesen megállja a helyét a grillen. Ilyen ennek a meleg salátának két főszereplője, az alma és a füge is!
Őszi grillsaláta házi öntettel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 20 db füge
- 2 db alma
- 1 db gránátalma
- 3 ek szőlőmagolaj
- 100 g gorgonzola
- 4 marék zöld saláta mix
- 60 ml almaecet
- 2 ek mustár
- 1 ek méz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 120 ml olívaolaj
- fél kk parmezán sajt
Elkészítés:
- Egy kis tálkába mérjük ki, az almaecetet, a mustárt, a mézet, a sót és a borsot, majd adjuk hozzá a parmezán sajtot is és keverjük ki jó alaposan az egészet.
- Öntsük az öntethez az olívaolajat lassan, hogy összeálljon az egész, majd tegyük félre tálalásig.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra,
- A fügéket vágjuk ketté, az almákat pedig vágjuk nagyobb cikkelyekre.
- A gyümölcsöket kenjük le a szőlőmagolajjal, majd tegyük őket fel a grillre.
- 1-2 perc alatt grillezzük meg minkét oldalukat, majd vegyük is le őket, nehogy megkeseredjenek.
- A salátát is megpiríthatjuk a grillen, hogy egy kis színt és plusz aromákat kapjon.
- A salátát rendezzük el 4 tényáron, szórjuk meg a gránátalma magokkal és a gorgonzola sajttal, osszuk szét a gyümölcsöket a tányérok között, végül pedig jöhet a korábban készített öntet a saláta megkoronázásaként.