Őszibarack salsa

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Őszibarack salsa

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 2 db őszibarack
  • 1 db lime leve
  • 2 db zöld hagyma
  • 1,5 marék koriander
  • 0,5 db Jalapeno paprika
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. .A barackot hámozd meg és vágd apró darabokra.
  2. A hagymát, a jalapeño paprikát és a koriander zöldjét aprítsd össze.
  3. Amíg a salsa mellé kiválasztott hús sül a grillen, az oldalégőn főzd össze a salsát. Ehhez minden felaprított hozzávalót tegyél egy kisebb edénybe, majd add hozzá a lime levét, a jalapeño paprikát.
  4. Forrald fel egyszer a keveréket, hogy összeérjenek az ízek, és már le is veheted a tűzről.
  5. Tálalás előtt hagyd teljesen kihűlni, legalább 30 percig pihentesd a szószt, mielőtt feltálalod.

 

Extra tippek: 

  • Az őszibarack salsa önmagában, tortilla chips-szel is nagyon finom, de kiválóan passzol a natúr grillezett húsokhoz, legyen szó akár csirkéről, akár halról.
  • A fűszeresebb ízek kedvelői növelhetik a jalapeño paprika arányát egy egészre.
  • Az őszibarack mellett más gyümölccsel is gazdagítható a salsa. Remek párosítás például az őszibarack-mangó.