Édes, savanykás és bizsergető egyszerre ez az egyszerű desszert, ami percek alatt elkészül a grillen. Ha szeretsz kísérletezni és odavagy a komplexebb ízekért, akkor is érdemes kipróbálnod.
Rumos-chilis ananász mézes mascarpónéval
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 5 ek rum
- 1 kk chili pehely
- 250 g mascarpone
- 1 ek méz
- 1 db lime
Elkészítés:
- Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk fel vastag szeletekre.
- Tegyük őket egy alufóliával bélelt tepsire, majd locsoljuk meg alaposan a rummal és szórjuk meg a chili pehellyel.
- Ezután csomagoljuk be őket, hogy a rum ne folyjon ki és hagyjuk pihenni, amíg a grill. (Ezt akár előző este is megcsinálhatjuk, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni,)
- Melegítsük elő a grill 200 fokra.
- Amíg a grill melegszik a mascarponét keverjük ki a mézzel, a lime reszelt héjjával és 2 evőkanálnyi lime lével. Majd tegyük hűtőbe a tálalásig. (Egy kis rum is mehet bele a felnőttek kedvéért.)
- Az ananászt vegyük ki a csomagolásból és tegyük fel őket a rácsokra sülni.
- Oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk meg, amíg megjelennek a szeleteken a grill jelek.
- Amikor elkészült az ananász, szedjük tányérba és kínáljuk mellé a behűtött citrusos krémet.