Grillezett csuka mexikói salátával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett csuka mexikói salátával

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 2 szelet filé csuka
  • 3 ek olaj
  • 3 ek citromlé
  • 2 db citrom
  • 3 db paradicsom
  • fél db lilahagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 ger fokhagyma
  • 10 g só
  • 10 g bors
  • 5 ml tabasco szósz
  • fél marék koriander levél

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes fokra, amikor felmelegedett, olajozd meg a rácsokat.

  2. Amíg melegszik a grill, készíts egy pácot 2 evőkanál olajból, 5 g sóból és borsból, valamint 2 evőkanál citromléből. Ezzel a páccal kend le óvatosan a filék mindkét oldalát, majd tedd fel sülni.

  3. Zárt fedő mellett 4-5 percig süsd a halat oldalanként.

  4. A hal mellé tedd a rácsra a citromból vágott karikákat is, majd a végén ezzel tálald a fogást.

  5. A hal mellé készítsd el a mexikói pico de gallo salátát. Ehhez a paradicsomokat magozd ki, majd vágd apróra, aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, jalapeno paprikát és a koriander zöldet is. Egy nagy tálba keverd össze őket, majd locsold meg 1 evőkanál citromlével, ugyanennyi olívaolajjal, a Tabascóval, végül szórd meg a maradék sóval, borssal.

Extra tippek:

  • Könnyebben tudod a halat megfordítani, ha halkosarat használsz. Amennyiben nincs ilyened, egy nagyobb spatulát hívj segítségül, amelyre ráfér a hal.

  • A Tabasco helyett használhatsz más paradicsomos alapú csípős szószt is, még a Worcestershire-szósz is szóba jöhet.

  • A citrom helyett használhatsz lime-ot, vagy vegyesen a kettőt az autentikusabb ízekért.