Könnyű fogás, ami percek alatt elkészül, de nagy odafigyelést igényel. A kagyló nagyon érzékeny a hőfokra, túlsütés esetén egészen gumiszerűvé válik, így ott kell állni felette, amíg készül.

Grillezett kagyló avokádó salsával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 4

Grillezett kagyló avokádó salsával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g fésűkagyló
  • 2 ek olívaolaj
  • 500 g sárgadinnye
  • 1 db avokádó
  • 1 db lime leve és héja
  • 6 g só
  • 6 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a lime levét, a héját és az olaj felét.
  3. A dinnyét és az avokádót vágjuk fel kisebb kockákra és nagyon óvatosan forgassuk bele a lime-os páclébe.
  4. Sóval, borssal ízesítsük a salsát.
  5. A fésűkagylót kenjük be a maradék olajjal.
  6. Sózzuk, borsozzuk ezt is és tegyük fel a grillre.
  7. Csak egyszer fordítsuk meg. Oldalanként 3-4 perc elég neki, hogy kellően megpiruljon és az állaga is tökéletes maradjon.
  8. Még melegen a hideg salsával tálaljuk.