Könnyű fogás, ami percek alatt elkészül, de nagy odafigyelést igényel. A kagyló nagyon érzékeny a hőfokra, túlsütés esetén egészen gumiszerűvé válik, így ott kell állni felette, amíg készül.
Grillezett kagyló avokádó salsával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g fésűkagyló
- 2 ek olívaolaj
- 500 g sárgadinnye
- 1 db avokádó
- 1 db lime leve és héja
- 6 g só
- 6 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Egy kis tálkában keverjük össze a lime levét, a héját és az olaj felét.
- A dinnyét és az avokádót vágjuk fel kisebb kockákra és nagyon óvatosan forgassuk bele a lime-os páclébe.
- Sóval, borssal ízesítsük a salsát.
- A fésűkagylót kenjük be a maradék olajjal.
- Sózzuk, borsozzuk ezt is és tegyük fel a grillre.
- Csak egyszer fordítsuk meg. Oldalanként 3-4 perc elég neki, hogy kellően megpiruljon és az állaga is tökéletes maradjon.
- Még melegen a hideg salsával tálaljuk.