Ha sikerül jó minőségű kagylóra bukkani, érdemes grillen elkészíteni őket, hogy még mélyebb és tartalmasabb ízeket csalogathasson elő ebből a ritkaságból.

Grillezett kagyló citromos vajjal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett kagyló citromos vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 1 kisebb db hagyma
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 2 ek citromhéj
  • 1 kg kagyló
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Az alaposan megmosott kagylókat tedd fel a magas hőfokra előmelegített grillre, és süsd őket, amíg fel nem nyílnak. Ez friss kagyló esetén alig pár percet vesz igénybe. (3-5 perc.)
  2. Ha van olyan kagyló, amelyik a többség felnyílása után is zárva marad, azokat távolítsuk el, a többit pedig tegyük át egy nagyobb tálba.
  3. Közben egy kis serpenyőben olvasszuk fel a vajat.
  4. Tegyük bele az apróra vágott hagymát, a reszelt citromhéjat, a sót, borsot.
  5. Amikor a hagyma egy kicsit megpirult, öntsük rá a kagylóra a citromos-vajas öntetet, és tálaljuk.
  6. Díszítésként snidlinket, petrezselymet vagy bazsalikomot szórjunk rá.