Minimális fűszerezéssel és kevés alapanyaggal gyorsan elkészül ez a halas fogás. Kezdő grillezőknek és könnyű vacsorára vágyóknak ideális.

Grillezett laposhal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett laposhal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet laposhal filé
  • 30 ml olívaolaj
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A citrom héját reszeljük le és szórjuk rá a halfilékre.
  3. Locsoljuk rá a halra az olajat is, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Tegyük fel a halat az előmelegített grillre és oldalanként 5 perc alatt süssük készre. Amikor a halak szélei megbarnulnak és a belső rész is opálossá válik, kész is.
  5. Tálaláskor locsoljuk rá a halra a citrom levét is. Zöld salátával, sült krumplival kínáljuk.