Minimális fűszerezéssel és kevés alapanyaggal gyorsan elkészül ez a halas fogás. Kezdő grillezőknek és könnyű vacsorára vágyóknak ideális.
Grillezett laposhal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet laposhal filé
- 30 ml olívaolaj
- 1 db citrom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A citrom héját reszeljük le és szórjuk rá a halfilékre.
- Locsoljuk rá a halra az olajat is, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Tegyük fel a halat az előmelegített grillre és oldalanként 5 perc alatt süssük készre. Amikor a halak szélei megbarnulnak és a belső rész is opálossá válik, kész is.
- Tálaláskor locsoljuk rá a halra a citrom levét is. Zöld salátával, sült krumplival kínáljuk.