A húsos burgerek után jöjjön egy kis változatosság, és ezúttal készítsük halból, pontosabban lazacból a pogácsát. Diétás és finom!
Grillezett lazac burger
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g lazac
- 60 ml majonéz
- 3 ek limelé
- 8 g só
- 6 g bors
- 60 g zsemlemorzsa
- 1 szál újhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 4 db hamburger zsemle
- 12 szelet uborka
- 4 levél saláta
Elkészítés:
- A majonézt keverjük ki egy evőkanál lime lével, egy csipet sóval és borssal. Tegyük hűtőbe pihenni.
- A lazac bőrét távolítsuk el, vágjuk kisebb darabokra és így tegyük az aprítóba.
- A felaprított lazacot keverjük el a zsemlemorzsával, a maradék sóval, borssal, az apróra vágott jalapeno paprikával és az újhagymával, valamint a maradék lime lével.
- A lazacos masszázs alaposan dolgozzuk össze, majd készítsünk belőle 4 egyforma pogácsát.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Egy serpenyőt olajozzunk be enyhén és forrósítsunk fel a grillen.
- Süssük ezen a halpogácsát, oldalanként 2 percig.
- A kettévágott, enyhén megpirított zsemlék belső oldalát kenjük meg egy kanál majonézes keverékkel.
- Az egyik zsemle félre tegyük fel a halpogácsát, a 3 uborkaszeletet és egy salátalevelet. A másik zsemlével zárjuk a szendvicset!