Ha egy gyors és könnyű halvacsorára vágyik, izzítsa be a grillt.
Grillezett lazac hoisin szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db lazac steak
- 2 ek olaj
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 ml hoisin szósz
- 60 ml ketchup
- 2 ek méz
- 2 ek szezámmag
- 1 kk szójaszósz
- 1 kk halszósz
- 1 ek rizsecet
- 5 g só
Elkészítés:
- Hevítsünk fel egy kisebb serpenyőt az oldalégőn.
- Adjuk hozzá az olajat, majd a csíkokra vágott hagymát és az aprított fokhagymát.
- Pirítsuk egy kicsit, ami megpuhul a hagyma, majd adjuk hozzá a hoisin szószt, a mézet, a ketchupot, a szezámmagot, a szója- és halszószt. Főzzük össze az egészet 5 perc alatt.
- Vegyük le az oldalégőről és adjuk hozzá az ecetet, ízesítsük sóval.
- A grillt közben melegítsük elő magas hőfokra.
- A lazacok mindkét oldalát kenjük le olajjal és sózzuk be.
- Tegyük fel a grillre és süssük közepesen átsült állagúra a halat, miközben percenként lekenjük az előbb készített mártással.
- A sütés végeztével még egyszer kenjük le a halat gazdagon a szósszal és pihentessük 5 percig tálalás előtt.