Ha egy gyors és könnyű halvacsorára vágyik, izzítsa be a grillt.

Grillezett lazac hoisin szósszal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett lazac hoisin szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db lazac steak
  • 2 ek olaj
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 ml hoisin szósz
  • 60 ml ketchup
  • 2 ek méz
  • 2 ek szezámmag
  • 1 kk szójaszósz
  • 1 kk halszósz
  • 1 ek rizsecet
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. Hevítsünk fel egy kisebb serpenyőt az oldalégőn.
  2. Adjuk hozzá az olajat, majd a csíkokra vágott hagymát és az aprított fokhagymát.
  3. Pirítsuk egy kicsit, ami megpuhul a hagyma, majd adjuk hozzá a hoisin szószt, a mézet, a ketchupot, a szezámmagot, a szója- és halszószt. Főzzük össze az egészet 5 perc alatt.
  4. Vegyük le az oldalégőről és adjuk hozzá az ecetet, ízesítsük sóval.
  5. A grillt közben melegítsük elő magas hőfokra.
  6. A lazacok mindkét oldalát kenjük le olajjal és sózzuk be.
  7. Tegyük fel a grillre és süssük közepesen átsült állagúra a halat, miközben percenként lekenjük az előbb készített mártással.
  8. A sütés végeztével még egyszer kenjük le a halat gazdagon a szósszal és pihentessük 5 percig tálalás előtt.