Egy finom és szaftos hal recept, ami könnyedségével bármilyen kerti parti sztárja lehet.

Grillezett lazac steak

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett lazac steak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db lazac steak
  • 2 ek olaj
  • 2 db shalottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 ml hoisin szósz
  • 60 ml ketchup
  • 2 ek méz
  • 1 ek chili szósz
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 ek szezámmag
  • 1 kk halszósz
  • 1 ek rizsecet

Elkészítés:

  1. A közepes hőfokra előmelegített grillen hevítsünk fel egy serpenyőt.
  2. Tegyük bele az olajat és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  3. Ha a hagymát megpuhultak, keverjük bele a hoisin szószt, a ketchupöt, a mézet, a chili szószt (vagy Erős Pistát), a szezámmagot, a szójaszószt és a halszószt. Főzzük legalább 5 percig, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Vegyük le a grillről és keverjük bele az ecetet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Csavarjuk följebb a grillt magas hőfokig.
  6. A lazacot mindkét oldalon kenjük le olajjal és egy csipet sóval, borssal szórjuk meg.
  7. Grillezzük, amíg a színe aranybarnává nem válik mindkét oldalon.
  8. Minden percben kenjük le az előkészített szósszal bőségesen.