Egy finom és szaftos hal recept, ami könnyedségével bármilyen kerti parti sztárja lehet.
Grillezett lazac steak
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db lazac steak
- 2 ek olaj
- 2 db shalottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 ml hoisin szósz
- 60 ml ketchup
- 2 ek méz
- 1 ek chili szósz
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek szezámmag
- 1 kk halszósz
- 1 ek rizsecet
Elkészítés:
- A közepes hőfokra előmelegített grillen hevítsünk fel egy serpenyőt.
- Tegyük bele az olajat és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Ha a hagymát megpuhultak, keverjük bele a hoisin szószt, a ketchupöt, a mézet, a chili szószt (vagy Erős Pistát), a szezámmagot, a szójaszószt és a halszószt. Főzzük legalább 5 percig, hogy összeérjenek az ízek.
- Vegyük le a grillről és keverjük bele az ecetet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Csavarjuk följebb a grillt magas hőfokig.
- A lazacot mindkét oldalon kenjük le olajjal és egy csipet sóval, borssal szórjuk meg.
- Grillezzük, amíg a színe aranybarnává nem válik mindkét oldalon.
- Minden percben kenjük le az előkészített szósszal bőségesen.