A thai ízesítésű makréla az ünnepi asztalon is jól mutat, izgalmas ízeivel egy könnyű, de emlékezetes vacsora lesz belőle!
Grillezett makréla thai ízesítéssel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db makréla
- 2 ek thai piros curry
- 2 ek kókusztej
- 1 kk porcukor
- 2 db uborka
- 12 db koktél paradicsom
- 2 kk menta levél
- 1 löttyintés halszósz
- 1 db lime
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a curry pasztát a cukorral, a kókusztejjel és a sóval, borssal.
- A tisztított halakról itassuk le a felesleges nedvességet és kenjük le őket a curry-s pasztával, majd tegyük fel a rácsokra.
- Grillezzük 5 percig, majd óvatosan fordítsuk meg és süssük újabb 5-10 percig.
- Közben az uborkát vágjuk julienne-re, adjuk hozzá a félbevágott paradicsomokat és az aprított mentát.
- Kicsit rázzuk össze a salátát, amit locsoljunk meg a fél lime levével és a halszósszal, majd sózhatjuk ezt is.
- A kész halat a friss salátával kínáljuk.