A thai ízesítésű makréla az ünnepi asztalon is jól mutat, izgalmas ízeivel egy könnyű, de emlékezetes vacsora lesz belőle!

Grillezett makréla thai ízesítéssel

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett makréla thai ízesítéssel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db makréla
  • 2 ek thai piros curry
  • 2 ek kókusztej
  • 1 kk porcukor
  • 2 db uborka
  • 12 db koktél paradicsom
  • 2 kk menta levél
  • 1 löttyintés halszósz
  • 1 db lime
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a curry pasztát a cukorral, a kókusztejjel és a sóval, borssal.
  3. A tisztított halakról itassuk le a felesleges nedvességet és kenjük le őket a curry-s pasztával, majd tegyük fel a rácsokra.
  4. Grillezzük 5 percig, majd óvatosan fordítsuk meg és süssük újabb 5-10 percig.
  5. Közben az uborkát vágjuk julienne-re, adjuk hozzá a félbevágott paradicsomokat és az aprított mentát.
  6. Kicsit rázzuk össze a salátát, amit locsoljunk meg a fél lime levével és a halszósszal, majd sózhatjuk ezt is.
  7. A kész halat a friss salátával kínáljuk.