A garnélákkal való ismerkedéshez az egyik lehető legjobb mód a grill bevonása. A forró rácsokon gyorsan elkészül a friss hozzávaló, amit azonnal ehet is az éhes banda.

Grillezett rák nyárs

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 3

Grillezett rák nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g garnélarák
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 ml olívaolaj
  • 60 ml paradicsompüré
  • 2 ek vörösborecet
  • fél kk só
  • 2 g cayenne bors
  • fél marék bazsalikom

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a paradicsompürével, az ecettel, a sóval és a borssal.
  2. A bazsalikomot aprítsuk fel és adjuk hozzá ezt is.
  3. A rákot tisztítsuk meg, és a tálba téve, alaposan vonjuk be a paradicsomos páccal. Letakarva pihentessük a hűtőben fél órát.
  4. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra, a bambusznyársakat áztassuk be meleg vízbe.
  5. A rákokat húzzuk nyársra. A két pontos nyársalással biztosan nem esik majd le a garnéla, ezért érdemes a fej és a farok résznél is átszúrni őket. Egy nyársra 4-5 darabot tegyünk.
  6. Gyorsan, oldalanként mindössze 2-3 perc alatt süssük opálos, rózsaszínre. Zöldsalátával és édes chilis mártogatóssal kínáljuk.