Ez a recept a példa, hogy mindössze 5 hozzávalóból is lehet kiadós és ízletes halas ételt készíteni.

Grillezett tonhal steak

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett tonhal steak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g tonhal
  • 60 ml olívaolaj
  • 4 kk Old Bay fűszerkeverék
  • 2 kk citromlé
  • 2 kk lime lé

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy kis tálban a fűszerkeveréket a citrusok levével és az olajjal.
  2. Ezzel a páccal kenjük le a vastag szeletekre vágott tonhalat.
  3. Hagyjuk pihenni 20 percig, amíg előmelegítjük a grillt magas hőfokra.
  4. Amikor a grill már elég meleg, tegyük fel a lecsöpögtetett steakeket a rácsra és süssük 2 percig oldalanként, hogy megpirítsuk.
  5. Ezután tegyük át a halakat a grill hűvösebb részére és süssük további 8 percig.
  6. Amikor teljesen átsültek a szeletek, vegyük le és azonnal kínálhatjuk. Egy kis extra citromlével meglocsolva.