A lazac mindig jó ölet, különösen, ha egy finom páccal érlelődik mielőtt a grillre kerül. Ez a japán stílusú fűszerezés remek párosítás a lazaccal.
Japán stílusú grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg lazac
- 120 ml szójaszósz
- 1 db lime leve
- 2 ek mirin
- 1 db újhagyma
- 1 kk gyömbér
- 1 kk szezámolaj
- 1 ek szezámmag
- 2 ek olaj
Elkészítés:
- Készítsük elő sütésre az OFYR-t.
- Állítsuk össze a pácot. Ehhez a szójaszószt, a lime levét, a mirint, a zúzott gyömbért, a szezámolajat és az egészen apróra vágott hagymát tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
- A szezámmagot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd adjuk ezt is a pácléhez,
- Szeleteljük fel a lazacot egészen vékonyra, mintha sashimit készítenénk.
- Amikor az OFYR vaslapja már tűzforró, kenjük le az olajjal a sütőfelületet és tegyük fel sütni.
- Vigyázat! A vékony szeleteket elég csak fél percig sütni, közben egyszer megfordítani.
- Ezt akár minden vendég magának is elkészítheti, úgy, hogy körbeállják az OFYR-t.
- Az enyhén megpirított lazacot tegyük tányérra és a korábban elkészített páccal kínáljuk vagy locsoljuk meg.