Nyári tekercs

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Nyári tekercs

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 16 db rizslap
  • 1 fej saláta
  • 1 db uborka
  • 4 szál újhagyma
  • 1 db piros paprika
  • 1 db mango
  • 16 db garnéla
  • 1 csokor koriander levél
  • 1 csokor menta levél
  • 50 ml hoisin szósz
  • 250 ml édes chili

Elkészítés:

  1.     A zöldségek megmosása után vágd fel őket hosszú, vékony csíkokra (julienne módra).
  2.     A rákokat tisztítsd meg, főzd meg és vágd ketté őket.
  3.     Egy nagy és mély tényért tölts meg forró, de nem lobogó vízzel, majd az első lap rizslapot merítsd bele. Pár másodperc után a lap megpuhul, ekkor vedd ki, rázd le róla a felesleges vizet (esetleg használt ruha- vagy papírtörlőt) és terítsd ki.
  4.     A lap közepére helyezz fel két fél garnélát, majd halmozz rá egy keveset mindegyik zöldségből.
  5.     A zöldségek tetejére tegyél egy mokkáskanálnyi hoisin szószt, majd a cilantro és a menta levelekből is csippentsd rá párat.
  6.     A lap alját hajtsd rá a zöldségekre. Erre hajtsd rá a két szélét, és szorosan tekerd fel a tekercset. Majd tedd át egy kínáló tálra.
  7.     Ismételd meg a folyamatot a többi rizslappal is, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
  8.     Tálalásig tedd őket a hűtőbe.
  9.     Tálaláskor vedd ki a tekercseket, mindegyiket vágd félbe enyhén átlósan és édes chilivel kínált őket.

Extra tippek:

  •     A tekercsek akár hat órával korábban is elkészíthetőek, amennyiben a tálalásig a hűtőben vannak. Az ennél hosszabb várakozási időt már megsínyli a tészta frissessége.
  •     A receptből a rák akár el is hagyható, így frissítő és teljesen vegetáriánus fogás lesz belőle.

A rák megfőzéséhez használhatod a mini pecsenyetálat is.