A hús nélküli burgerek közé tartozik ez ízletes halas verzió. Ha szereted a tonhalat, adj neki egy esélyt.
Tonhalburger wasabis majonézzel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 szelet tonhal
- 45 ml szezámolaj
- 160 ml majonéz
- 22 g só
- 22 g bors
- 45 g szezámmag
- 2 ek wasabi krém
- 1 szál koriander levél
- 2 szál borsmustár
- 8 db zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A grillt melegítsd elő közepesen melegre.
- A tonhal szeletekről egy papírtörlővel itasd le a felesleges nedvességet, majd kend be szezámolajjal és szórd meg sóval, borssal és végül a szezámmaggal.
- Hagyd állni egy kicsit. Amíg a hal pihen, készítsd el az ízesített majonézt. Ehhez a préselt fokhagymagerezdeket és az apróra vágott borsmustárt, valamint a koriander levelet keverd el a majonézzel és a wasabi krémmel.
- Amíg összeérnek a majonéz ízei, süsd meg a halat pár perc alatt. A rácsra helyezett halszeleteket 2-2 percig süsd mindkét oldalukon.
- A hallal egy időben már a félbevágott zsemléket is felteheted a rácsra, hogy egy kicsit felmelegedjenek és piruljanak.
- Amikor letelt az idő, akkor a zsemléket kend meg a majonézzel, és mindegyikbe tegyél egy szelet tonhalat. Zöldséggel gazdagíthatod.
Extra tippek:
- A borsmustár idegen neve (de nálunk talán mégis ez az ismertebb) a rukkola, tehát ha így találkozol vele, akkor tudd, hogy ugyanarról a salátanövényről van szó.
- A vizes zsemle helyett használj édesebb és lágyabb szerkezetű hamburgerzsemlét, de akár bucival is eheted a tonhalburgert.
- Ha wasabi port tudtál csak beszerezni, az sem gond. Egy kiskanál port keverj el a majonézzel jó alaposan, és ehhez add a többi fűszert.
- Ha jól átsült tonhalat ennél, akkor a sütési időt növeld 4 percre az első oldalon és 3-ra a másik oldalon.