A hús nélküli burgerek közé tartozik ez ízletes halas verzió. Ha szereted a tonhalat, adj neki egy esélyt.

Tonhalburger wasabis majonézzel

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Tonhalburger wasabis majonézzel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 szelet tonhal
  • 45 ml szezámolaj
  • 160 ml majonéz
  • 22 g só
  • 22 g bors
  • 45 g szezámmag
  • 2 ek wasabi krém
  • 1 szál koriander levél
  • 2 szál borsmustár
  • 8 db zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsd elő közepesen melegre.
  2. A tonhal szeletekről egy papírtörlővel itasd le a felesleges nedvességet, majd kend be szezámolajjal és szórd meg sóval, borssal és végül a szezámmaggal.
  3. Hagyd állni egy kicsit. Amíg a hal pihen, készítsd el az ízesített majonézt. Ehhez a préselt fokhagymagerezdeket és az apróra vágott borsmustárt, valamint a koriander levelet keverd el a majonézzel és a wasabi krémmel.
  4. Amíg összeérnek a majonéz ízei, süsd meg a halat pár perc alatt. A rácsra helyezett halszeleteket 2-2 percig süsd mindkét oldalukon.
  5. A hallal egy időben már a félbevágott zsemléket is felteheted a rácsra, hogy egy kicsit felmelegedjenek és piruljanak.
  6. Amikor letelt az idő, akkor a zsemléket kend meg a majonézzel, és mindegyikbe tegyél egy szelet tonhalat. Zöldséggel gazdagíthatod.

Extra tippek:

  • A borsmustár idegen neve (de nálunk talán mégis ez az ismertebb) a rukkola, tehát ha így találkozol vele, akkor tudd, hogy ugyanarról a salátanövényről van szó.
  • A vizes zsemle helyett használj édesebb és lágyabb szerkezetű hamburgerzsemlét, de akár bucival is eheted a tonhalburgert.
  • Ha wasabi port tudtál csak beszerezni, az sem gond. Egy kiskanál port keverj el a majonézzel jó alaposan, és ehhez add a többi fűszert.
  • Ha jól átsült tonhalat ennél, akkor a sütési időt növeld 4 percre az első oldalon és 3-ra a másik oldalon.