- írta: Peitli Csilla
Fűszerekben gazdag, puha nyárson sült hús, mely nemcsak nyáron, de ősszel is nagy siker lesz. Friss zöldségekkel, pitával igazán laktató és ízletes vacsora.
Kofta nyárson sütve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g darált marhahús
- 250 g darált bárányhús
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag friss petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- fél kk pirospaprika
- fél kk cayenne bors
- 1,5 kk őrölt szegfűbors
- fél kk zöld kardamom
- fél kk sumac
- fél kk szerecsendió
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A bambusznyársakat áztassuk be meleg vízbe, amíg melegszik a grill.
- Tegyük egy aprítóba a hagymát, a fokhagymát és a friss petrezselymet, majd vágjuk őket apróra.
- Egy nagy tálba keverjük össze a kétféle darált húst a hagymás-petrezselymes keverékkel és adjuk hozzájuk a fűszereket.
- Dolgozzuk össze alaposan az egészet, majd egy tojásnyi darabot vegyünk ki a tálból és nyomkodjuk rá a nyársra hosszában.
- Fontos, hogy üljön szorosan a nyárson a hús, de ne legyen túl vastag. 2-3 cm között maradjon a hús vastagsága, hogy könnyen és gyorsan átsüljön.
- Ezután mehetnek is fel a rácsra a nyársak, amiket süssünk 3-4 percig egy oldalon, majd fordítás után, adjunk neki még ugyanennyit.
- Pirított pitával és friss zöldségekkel kínáljuk.