Édes, csípős ízű csirkecombok egy csipetnyi savassággal.

Kókusz, lime ízesítésű csirkecomb

Elkészítési idő: pihentetés +40 perc
Nehézség: 3

Kókusz, lime ízesítésű csirkecomb

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csontos csirkecomb
  • 60 ml limelé
  • 450 ml kókusztej
  • 1 kk só
  • 2 db jalapeno
  • 2 ek gyömbér
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ek fokhagyma

Elkészítés:

  1. A sütés előtti este pácoljuk be a csirkéket. 
  2. Sózzuk  csirkéket, majd jöhet a pác elkészítése.
  3. Ehhez keverjük össze a lime levet a reszelt gyömbérrel, aprított fokhagymával, kockára vágott jalapenóval és barna cukorral. Végül adjuk hozzá a kókusztejet.
  4. A nagyobb edénybe helyezett csirkékre öntsük rá az elkészített pácot és mehet a hűtőbe a hús.
  5. Sütés előtt melegítsük fel a grillt magas hőfokra és készüljünk 2 zónás grillezésre.
  6. A pácolt csirkét tegyük fel a grill forró részére bőrrel lefelé és pirítsuk a bőrt 2-3 percig.
  7. Ezután fordítsuk meg és jöhet újabb 2-3 perc pirítás.
  8. Ekkor tegyük át a grill hűvösebb részére bőrre lefelé a húsokat és süssük őket addig, amíg a belső hőfok eléri a 74 fokot.
  9. Kínáljuk rizzsel és lime szeletekkel