Ez a recept egy igazi csoda! Melengető, telt ízekben gazdag téli étel, mely még egy kalóriaszegény étrendbe is beilleszthető. 

Kolbásszal töltött grillezett sütőtök

Elkészítési idő: 90 perc perc
Nehézség: 2

Kolbásszal töltött grillezett sütőtök

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 1 csésze marinara szósz
  • 20 dkg olasz puha kolbász
  • 1/2 csésze mozzarella (darabokra tépkedve)
  • 3 evőkanál pesto
  • 1 db sütőtök

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a Kamado Joe grill készüléket 175 Celsius fokra.

2. Vágd félbe a sütőtököt, és egy kanállal kapard ki a magokat. Tedd a vágott felével lefelé egy lapos tepsibe, önts alá 1 cm vizet. Süsd 45-60 percig, amíg meg nem puhul.

3. A sütés utolsó 15 percében tedd a felszeletelt kolbászt egy grillserpenyőbe, és tedd a grillre, hogy megpiruljon és átsüljön.

4. Vedd le a kolbászt és a sült tököt a grillről, és hagyd kissé kihűlni.

5. Amikor a tök már eléggé kihűlt ahhoz, hogy meg lehessen fogni, egy villa segítségével óvatosan kapard a sült tököt szálakra, és forgasd össze a sült kolbász karikákkal. Forgasd bele a marinarát és a felaprított mozzarella felét is. Dolgozd össze teljesen, és tedd vissza a keveréket a sütőtök héjába. Tedd a maradék mozzarellát a töltött tök tetejére és öntözd meg a pestóval.

6. Tedd vissza a sütőtököt a grillre és süsd össze 20-30 perc alatt. Jó étvágyat!