- írta: Peitli Csilla
A garantáltan szaftos hamburger titka a húsok keverése. A szárazabb marha húst zsírosabb sertéssel keverve a húspogácsa sosem szárad ki.
50/50 burger
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g darált marhahús
- 450 g darált sertéshús
- 60 ml juharszirup
- 1 db erős zöldpaprika
- 1 ek petrezselyem
- 2 ek pirospaprika
- 2 ek zellersó
- 2 ek őrölt bors
Elkészítés:
- A húsokat keverjük el a felaprított paprikával és a fűszerekkel.
- Kézzel jól dolgozzuk össze, hogy a fűszerek egyenletesen szétterüljenek, és ne maradjon sehol egyikből se kis csomó.
- A húst ezután kisebb adagora szét szedve készítsük el a húspogácsákat, amihez használhatjuk a kezünket vagy a burger formázót is.
- Sütés előtt érdemes lehet lefagyasztani a húst 1 órára, ilyenkor kevésbé veszít méretéből és deformálódik a sütés során.
- A magas hőfokra előmelegített grillt kicsit vegyük vissza mielőtt felkerülnek a húspogácsák.
- Rácson vagy vaslapon 12-15 perc alatt süssük készre, többször forgatással a hamburger húst.