A garantáltan szaftos hamburger titka a húsok keverése. A szárazabb marha húst zsírosabb sertéssel keverve a húspogácsa sosem szárad ki.

50/50 burger

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

50/50 burger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g darált marhahús
  • 450 g darált sertéshús
  • 60 ml juharszirup
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 ek petrezselyem
  • 2 ek pirospaprika
  • 2 ek zellersó
  • 2 ek őrölt bors

Elkészítés:

  1. A húsokat keverjük el a felaprított paprikával és a fűszerekkel.
  2. Kézzel jól dolgozzuk össze, hogy a fűszerek egyenletesen szétterüljenek, és ne maradjon sehol egyikből se kis csomó.
  3. A húst ezután kisebb adagora szét szedve készítsük el a húspogácsákat, amihez használhatjuk a kezünket vagy a burger formázót is.
  4. Sütés előtt érdemes lehet lefagyasztani a húst 1 órára, ilyenkor kevésbé veszít méretéből és deformálódik a sütés során.
  5. A magas hőfokra előmelegített grillt kicsit vegyük vissza mielőtt felkerülnek a húspogácsák.
  6. Rácson vagy vaslapon 12-15 perc alatt süssük készre, többször forgatással a hamburger húst.