- írta: Bácsalmási Katalin
A hamburger világnapjára csináltam egy igazán all in hamburgert, amiben zöldség és rengeteg hús van, maradva a klasszikus marhahús pogácsánál és a hozzáadott egyéb összetevők tették igazán különlegessé.
All in hamburger Ofyr fatüzelésű grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 4 db Hamburger zsemle
- 1 db sous vide sertésnyelv
- 4 db marha húspogácsa
- 8 szelet fehér hagyma
- 4 szelet ökörszív paradicsom
- 8 szelet bacon
- 4 szelet cheddar sajt
- 4 levél római saláta
- 4 szelet piros kaliforniai paprika
- 4 db tojás
- 2 dl majonéz
- 0,5 dl ketchup
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 1 db csemege uborka
- 2 evőkanál csemege uborka leve
Elkészítés:
Begyújtom az Ofyr grillt, és amíg melegszik, előkészítek mindent a hamburgerhez. A húspogácsához összekeverem a darált marhanyakat és a vesefaggyút, majd sóval és borssal fűszerezem. Elkészítem a burger szószt, a csemege uborka levéből, az apróra vágott uborkából, ketchupból és a majonézből.
Amikor a grillem megfelelően forró, felteszem sülni a bacont, a szeletekre vágott sertésnyelvet, a hagyma szeleteket, a húspogácsákat, a kaliforniai paprika karikákat, amikbe a tojást is beleütöm. A bucikat félbevágom és a vágott felüket szintén megpirítom. Amikor az egyik oldala megsült a hagymának, húsoknak megfordítom majd a húspogácsa megsült oldalára a sajtszeleteket is ráteszem, hogy ráolvadjon.
Amikor minden elkészült, a bucikat megkenem a szósszal és összeállítom a burgert