- írta: Peitli Csilla
Nem egy gyors recept, de bőven megéri az öt órás sütési időt.
BBQ szegy bacon lekvárral
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2,5 kg marha szegy
- 25 ml worchester szósz
- 2,5 dl bbq szósz
- 2,5 dl kóla
- 3 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 650 g bacon
- 1 dl balzsamecet
- 100 g barna cukor
- 2 kk só
- 1 kk fekete bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 130 fokra.
- A húst tegyük egy nagyobb serpenyőbe vagy hőálló edénybe, majd öntsük rá a bbq szószt, a kólát és a worchester szószt. Kicsit emeljük meg a húst, hogy oda is befolyjanak a folyadékok.
- Vágjunk fel egy hagymát cikkekre és a fokhagymával együtt dobáljuk a hús mellé.
- Takarjuk le a húst fedővel vagy fóliával és mehet is be a grillre pirulni 5 órára.
- Amíg sül a hús, készítsük el a bacon lekvárt.
- A bacont vágjuk fel kis darabokra és pirítsuk le őket a grillen egy serpenyőben.
- A ropogós baconöket vegyük ki, és a visszamaradt zsíron pirítsuk le a vékony csíkokra vágott hagymát.
- Amikor a hagyma kezd barnulni és megpuhult, rakjuk vissza mellé a bacont és ekkor már jöhet bele a barna cukor, a balzsamecet és a só, bors is.
- Sűrítsük lekvár állagúra 30 perc alatt.
- Amikor a hús elkészült, pihentessük felvágás előtt, majd a bacon lekvárral kínáljuk. (Kiváló például szendvicsekbe.)