Nem egy gyors recept, de bőven megéri az öt órás sütési időt.

BBQ szegy bacon lekvárral

Elkészítési idő: 300 perc
Nehézség: 5

BBQ szegy bacon lekvárral

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2,5 kg marha szegy
  • 25 ml worchester szósz
  • 2,5 dl bbq szósz
  • 2,5 dl kóla
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 650 g bacon
  • 1 dl balzsamecet
  • 100 g barna cukor
  • 2 kk só
  • 1 kk fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 130 fokra.
  2. A húst tegyük egy nagyobb serpenyőbe vagy hőálló edénybe, majd öntsük rá a bbq szószt, a kólát és a worchester szószt. Kicsit emeljük meg a húst, hogy oda is befolyjanak a folyadékok.
  3. Vágjunk fel egy hagymát cikkekre és a fokhagymával együtt dobáljuk a hús mellé.
  4. Takarjuk le a húst fedővel vagy fóliával és mehet is be a grillre pirulni 5 órára.
  5. Amíg sül a hús, készítsük el a bacon lekvárt.
  6. A bacont vágjuk fel kis darabokra és pirítsuk le őket a grillen egy serpenyőben.
  7. A ropogós baconöket vegyük ki, és a visszamaradt zsíron pirítsuk le a vékony csíkokra vágott hagymát.
  8. Amikor a hagyma kezd barnulni és megpuhult, rakjuk vissza mellé a bacont és ekkor már jöhet bele a barna cukor, a balzsamecet és a só, bors is.
  9. Sűrítsük lekvár állagúra 30 perc alatt.
  10. Amikor a hús elkészült, pihentessük felvágás előtt, majd a bacon lekvárral kínáljuk. (Kiváló például szendvicsekbe.)