- írta: Bácsalmási Katalin
A chili és a lime remekül megy egymáshoz, ahogy azt ez a hamburger recept is bizonyítja.
Chili-lime burger
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 500 g darált marhahús
- 2 ek chili szósz
- 2 kk só
- 2 kk fekete bors
- 1 db lila hagyma
- 1 db paradicsom
- 4 levél saláta
- 1 db lime
- 1 kk napraforgó olaj
- 4 kk majonéz
- 4 kk édes chili szósz
- 4 szelet cheddar sajt
- 4 db hamburger zsemle
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A darálthúst tegyük egy nagyobb tálba, majd szórjuk a sót, borsot.
- Öntsük hozzá a chili szószt is és alaposan keverjük össze kézzel, majd készítsünk a masszából 4 húspogácsát.
- Zárt tető alatt süssük 15-20 percig. Ötpercenként megfordítva, hogy egyenletesen süljön.
- Az utolsó 5 percben, tegyünk minden pogácsára egy sajtszeletet, hogy megolvadhasson.
- A lilahagymát vágjuk karikára és locsoljuk meg a lime levével, majd hagyjuk állni, amíg sül a hús.
- A zsemléket vágjuk félbe és pirítsuk le.
- A zsemlék egyik felét kenjük meg a majonézzel, a másikat pedig az édes chilivel.
- Tegyünk rájuk egy szelet salátát, majd jöhet a hús és a paradicsom. Végül a zsemle tetejével zárjuk le a hamburgert!