Klasszikus sajtburger

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Klasszikus sajtburger

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 4 db Hamburger zsemle
  • 1 db lila hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 40 dkg marhahús
  • 5 g só
  • 5 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsd elő közepes hőfokra, és amíg melegszik, készítsd elő a hozzávalókat.
  2. A paradicsomot, az uborkát és a hagymát vágd karikákra. A zsemlét pedig szeld ketté.
  3. A darált húst tedd egy tálkába és a fűszereket hozzáadva gyúrd össze az egészet. Lehetőleg frissen őrölt fekete borsot használj és alaposan oszlasd el a fűszereket, majd készíts belőle négy egyforma húspogácsát.
  4. Ha van hamburgersütőd, akkor használd azt a sütéshez, ha nincs akkor a felforrósított sütőlapra tedd fel a hússzeleteket, és a sütés egy határozott mozdulattal lapítsd le a pogácsát. (Van súlyod, hagyd rajta, ha nincs, akkor ezután már ne nyomkodd.)
  5. Amikor a hús külseje elkezd pirulni, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd legalább 5 percig.
  6. A fordítás után a zsemléket is lassan felteheted a grillre, a vágott felükkel lefelé. Egy-két perc pirítás után vedd le is, és kezdődhet a szendvics összeállítása.

Extra tippek:

  • A húst csak közvetlenül a tálalás előtt tedd a zsemlére, különben előfordulhat, hogy a húslé miatt elveszti a ropogósságát.
  • Hamburger zsemle helyett használhatsz édeskés tésztájú molnárkát vagy buci zsemlét.
  • A marhahúsnál nagyon fontos a zsírtartalom aránya, ha nagyon száraz lenne, inkább darálj hozzá szalonnát, különben nem lesz olyan zamatos a végeredmény.

Használj a sütéshez burger kosarat.