- írta: Peitli Csilla
Ha valami újdonságra vágysz burger fronton, a kólás változat érted kiállt.
Kólás hamburger
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 400 g darált marhahús
- 15 db sós keksz
- 120 ml kóla
- 6 ek francia salátaöntet
- 1 db tojás
- 2 ek parmezán sajt
- fél kk só
- 6 db hamburger zsemle
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A sós kekszet törjük össze és keverjük el a kóla és a francia saláta öntet felével, valamint a sajttal.
- Adjuk hozzá a parmezán sajtot és a só felét is.
- Végül jöhet bele a darált hús. Keverjük jól össze az egészet, majd készítsünk hat húspogácsát.
- A pogácsákat szórjuk meg a maradék sóval és tegyük fel a grillre.
- Amíg sül, keverjük el a maradék kólát a saláta öntettel és ezzel kenjük le a húspogácsákat sülés közben.
- Oldalanként 3-4 perc alatt süssük át a húst, majd tegyük a zsemlékbe és ízlés szerint zöldségekkel tálaljuk.