Ha valami újdonságra vágysz burger fronton, a kólás változat érted kiállt.

Kólás hamburger

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Kólás hamburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 400 g darált marhahús
  • 15 db sós keksz
  • 120 ml kóla
  • 6 ek francia salátaöntet
  • 1 db tojás
  • 2 ek parmezán sajt
  • fél kk só
  • 6 db hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A sós kekszet törjük össze és keverjük el a kóla és a francia saláta öntet felével, valamint a sajttal.
  3. Adjuk hozzá a parmezán sajtot és a só felét is.
  4. Végül jöhet bele a darált hús. Keverjük jól össze az egészet, majd készítsünk hat húspogácsát.
  5. A pogácsákat szórjuk meg a maradék sóval és tegyük fel a grillre.
  6. Amíg sül, keverjük el a maradék kólát a saláta öntettel és ezzel kenjük le a húspogácsákat sülés közben.
  7. Oldalanként 3-4 perc alatt süssük át a húst, majd tegyük a zsemlékbe és ízlés szerint zöldségekkel tálaljuk.