- írta: Bácsalmási Katalin
A bulgogi egy koreai klasszikus étel pirított marhahússal, zöldségekkel és egy ízletes szósszal.
Koreai grillezett marha
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g marhahús (rib eye)
- fél db vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 3 ek szezámolaj
- fél ek szezámmag
- 10 cm répa
- 4 ek szójaszósz
- 3 ek barncukor
- 8 gerezd fokhagyma
- fél db alma
- ízlés szerint fekete bors
Elkészítés:
- A húst vágjuk fel vékony szeletekre. (Ha lefagyasztjuk a húst, könnyebb lesz szép vékony szeleteket vágni.)
- Készítsük el a bulgogi szószt. Ehhez keverjük össze a szójaszószt 2 evőkanál szezámolajjal, a barnacukorral, a zúzott fokhagymával egy kisebb tálkában.
- Reszeljük bele az almát (vagy körtét), majd borsozzuk ízlés szerint és alaposan keverjük össze.
- A vöröshagymát és az újhagymát vágjuk fel csíkokra (esetleg karikákra), a répából pedig egy hámozó segítségével szeleteljünk hosszúkás csíkokat.
- A zöldségeket és a húst is tegyük a pácba, forgassuk össze alaposan, majd hagyjuk pihenni legalább 30 percet.
- Sütés előtt melegítsük elő a grillt magas közepes/magas hőfokra és tegyünk fel egy bordás serpenyőt is, hogy felmelegedhessen.
- A serpenyőt kenjük le egy kevés olajjal, majd amikor már forró a serpenyő, rakjunk bele egy rétegnyit az ételből és pirítsuk le 5 perc alatt.
- A megsült húst és zöldségeket szedjük egy tányérra és szórjuk meg szezámmaggal.
- Rizzsel vagy rizstésztával kínáljuk.