A bulgogi egy koreai klasszikus étel pirított marhahússal, zöldségekkel és egy ízletes szósszal.

Koreai grillezett marha

Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézség: 3

Koreai grillezett marha

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g marhahús (rib eye)
  • fél db vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 3 ek szezámolaj
  • fél ek szezámmag
  • 10 cm répa
  • 4 ek szójaszósz
  • 3 ek barncukor
  • 8 gerezd fokhagyma
  • fél db alma
  • ízlés szerint fekete bors

Elkészítés:

  1. A húst vágjuk fel vékony szeletekre. (Ha lefagyasztjuk a húst, könnyebb lesz szép vékony szeleteket vágni.)
  2. Készítsük el a bulgogi szószt. Ehhez keverjük össze a szójaszószt 2 evőkanál szezámolajjal, a barnacukorral, a zúzott fokhagymával egy kisebb tálkában.
  3. Reszeljük bele az almát (vagy körtét), majd borsozzuk ízlés szerint és alaposan keverjük össze.
  4. A vöröshagymát és az újhagymát vágjuk fel csíkokra (esetleg karikákra), a répából pedig egy hámozó segítségével szeleteljünk hosszúkás csíkokat.
  5. A zöldségeket és a húst is tegyük a pácba, forgassuk össze alaposan, majd hagyjuk pihenni legalább 30 percet.
  6. Sütés előtt melegítsük elő a grillt magas közepes/magas hőfokra és tegyünk fel egy bordás serpenyőt is, hogy felmelegedhessen.
  7. A serpenyőt kenjük le egy kevés olajjal, majd amikor már forró a serpenyő, rakjunk bele egy rétegnyit az ételből és pirítsuk le 5 perc alatt.
  8. A megsült húst és zöldségeket szedjük egy tányérra és szórjuk meg szezámmaggal.
  9. Rizzsel vagy rizstésztával kínáljuk.