- írta: Peitli Csilla
Csípős, szaftos, ízletes és nagyon omlós oldalas koreai ihletésű fűszerezéssel.
Koreai ihletésű grillezett oldalas
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,5 kg csontos marha oldalas
- 3 db serrano chili
- 3 szál citromnád
- 2 ek gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek barna cukor
- 1 kk szezámolaj
- 60 ml olaj
- 5 ek rizsecet
- 180 g jégcsapretek
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Tegyük aprítóba a félbevágott és kimagozott chilit. Adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a barna cukrot, a szezámolajat, az olajat és a rizsecetből 3 evőkanálnyit.
- Dolgozzuk össze az egészet addig, amíg homogén pácot nem kapunk.
- A bordákat vágjuk kisebb darabokra és sózzuk meg őket rendesen.
- A pácot öntsük rá a bordákra és hagyjuk pihenni, legalább 15 percet, de akár 1 órát is maradhat.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Olajozzuk le a rácsokat és tegyük fel a pácból kiemelt bordákat a grillre.
- Oldalanként 2 perc alatt pirítsuk meg az oldalasokat, majd tegyük félre pihenni további 5 percre.
- Amíg pihennek a bordák, készítsük el a retket. Hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre. Sózzuk le és öntsük rájuk a maradék ecetet, amitől kellemesen megpuhulnak majd.
- A bordákat ezzel a hűsítő retekkel együtt tálaljuk.