A Tex-Mex konyha jól ismert klasszikusa grillen készítve.

Marha fajitas

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Marha fajitas

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g marha steak
  • 1 db hagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db lime
  • 8 db tortilla
  • 8 ek tejföl
  • 8 ek salsa
  • 2 ek chili por
  • 2 kk őrölt kömény
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk fokhagymás só
  • 2 ek víz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200 ºC-ra.
  2. A chilit, a köményt, az oregánót és a fokhagymás sót keverjük össze a vízzel.
  3. A húst, a hagymát és a paprikákat is vágjuk fel csíkokra.
  4. Tegyük a húst, a paprikát és a hagymát egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket és alaposan forgassuk át az egészet.
  5. A meleg grillre tegyük fel a fajitas serpenyőt és egy pici olajjal kenjük le, majd hagyjuk felforrósodni.
  6. Öntsük a húsos keveréket a serpenyőbe, terítsük el egyenletesen és süssük az egészet 6 percig. A hús vastagságától függően, esetleg egy kicsit tovább.
  7. Amikor a hús elérte a kívánt puhaságot, vegyük le, tegyük az asztalra és locsoljuk rá egy fél lime levét.
  8. A tortillák megtöltéséhez tegyünk a fajitasból a lap közepére, erre kanalazzunk egyet a tejfölből és a salsából, majd az oldalakat behajtva tekerjük fel. Ezt már mindenki csinálhatja magának az asztalnál!