Igazi nyári steak, ami tökéletes saláták mellé. Citrusos íze kellemesen frissítő!

Mexikói steak citrusos aromákkal

Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézség: 1

Mexikói steak citrusos aromákkal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g flank steak
  • 2 db lime
  • 2 db narancs
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél kk őrölt kömény
  • fél db jalapeno paprika
  • 2 ek koriander zöldje
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A lime és a narancs levét facsarjuk ki.
  2. A citrusok levét keverjük össze a zúzott fokhagymával, az apróra vágott jalapenóval, a köménnyel, az olívaolajjal és a koriander zöldjével.
  3. Ízesítsük sóval és borssal, majd jól keverjük össze ezt a pácot.
  4. A húst tegyük a pácba és pihentessük sütés előtt 2 órát.
  5. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  6. A húst vegyük ki a pácból és még egyszer sózzuk, borsozzuk.
  7. Mehet fel a grillre a hús és süssük 4-6 percig oldalanként. Félidőben fordítsuk el 90 fokban a húst, hogy szép rácsos grilljeleket kapjunk.
  8. Amikor elérte a kívánt állagot a hús, vegyük le és pihentessük 10 percig a felvágás előtt.
  9. Avokádós salátával kínáljuk!