- írta: Peitli Csilla
Igazi nyári steak, ami tökéletes saláták mellé. Citrusos íze kellemesen frissítő!
Mexikói steak citrusos aromákkal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g flank steak
- 2 db lime
- 2 db narancs
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kk őrölt kömény
- fél db jalapeno paprika
- 2 ek koriander zöldje
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A lime és a narancs levét facsarjuk ki.
- A citrusok levét keverjük össze a zúzott fokhagymával, az apróra vágott jalapenóval, a köménnyel, az olívaolajjal és a koriander zöldjével.
- Ízesítsük sóval és borssal, majd jól keverjük össze ezt a pácot.
- A húst tegyük a pácba és pihentessük sütés előtt 2 órát.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A húst vegyük ki a pácból és még egyszer sózzuk, borsozzuk.
- Mehet fel a grillre a hús és süssük 4-6 percig oldalanként. Félidőben fordítsuk el 90 fokban a húst, hogy szép rácsos grilljeleket kapjunk.
- Amikor elérte a kívánt állagot a hús, vegyük le és pihentessük 10 percig a felvágás előtt.
- Avokádós salátával kínáljuk!