- írta: Bácsalmási Katalin
A marha kétféle részét ötvöző porterhouse steak izgalmas alapanyag, amihez remekül illik ez a különleges vaj.
Porterhouse steak parmezános vajjal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db porterhouse steak
- 60 ml olívaolaj
- 7 db fokhagyma
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek só
- 2 kk bors
- 1 kk rozmaring
- 3 ek vaj
- 2 kk parmezán sajt
- 1 kk pirospaprika
- fél kk dijoni mustár
- fél kk worchestershire szósz
Elkészítés:
- A szobahőmérsékletű vajat keverjük ki a pirospaprikával, a mustárral, a parmezán sajttal és a Worchestershire szósszal. Mehet bele egy pici bors is.
- Alaposan dolgozzuk össze, majd fóliába tekerve formázzunk belőle hengert és hűtőben pihentessük a tálalásig.
- Egy kis tálkában keverjük össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a rozmaringgal és sóval, maradék borssal.
- A pác felét öntsük a húsra, majd fordítsuk meg és öntsük rá a másik felét is. Zárt tető alatt 2 órát pihentessük.
- Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Vegyük ki a húst a pácból, csepegtessük le a felesleget és mehet is a grillre a hús.
- Oldalanként 15-18 perc alatt süssük készre a kívánt állagig.
- Felvágás előtt pihentessük 5 percig, majd a korábban behűtött paprikás, parmezános vajszeletekkel a tetején kínáljuk.