A marha kétféle részét ötvöző porterhouse steak izgalmas alapanyag, amihez remekül illik ez a különleges vaj.

Porterhouse steak parmezános vajjal

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: 4

Porterhouse steak parmezános vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db porterhouse steak
  • 60 ml olívaolaj
  • 7 db fokhagyma
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 ek só
  • 2 kk bors
  • 1 kk rozmaring
  • 3 ek vaj
  • 2 kk parmezán sajt
  • 1 kk pirospaprika
  • fél kk dijoni mustár
  • fél kk worchestershire szósz

Elkészítés:

  1. A szobahőmérsékletű vajat keverjük ki a pirospaprikával, a mustárral, a parmezán sajttal és a Worchestershire szósszal. Mehet bele egy pici bors is.
  2. Alaposan dolgozzuk össze, majd fóliába tekerve formázzunk belőle hengert és hűtőben pihentessük a tálalásig.
  3. Egy kis tálkában keverjük össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a rozmaringgal és sóval, maradék borssal.
  4. A pác felét öntsük a húsra, majd fordítsuk meg és öntsük rá a másik felét is. Zárt tető alatt 2 órát pihentessük.
  5. Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  6. Vegyük ki a húst a pácból, csepegtessük le a felesleget és mehet is a grillre a hús.
  7. Oldalanként 15-18 perc alatt süssük készre a kívánt állagig.
  8. Felvágás előtt pihentessük 5 percig, majd a korábban behűtött paprikás, parmezános vajszeletekkel a tetején kínáljuk.