- írta: Peitli Csilla
Csípős, mogyorós mártogatóssal lesz tökéletes ez a marhahúsos nyárs.
Satay nyársak habanerós szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g skirt steak
- 1 db hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 kk cukor
- 2 kk chili szósz
- 64 ml szójaszósz
- 2 kk szezámolaj
- 1 db lime
- 200 g mogyoróvaj
- 1 dl meleg víz
- 1 kk kömény
- negyed kk habanero paprika
Elkészítés:
- A hagymát, a három gerezd fokhagymát és a gyömbért aprítsuk fel, majd keverjük össze a cukorral.
- Adjuk hozzá a chili szószt, a szójából 60 ml-t, a szezámolajat és a lime felének levét.
- Jól keverjük össze, majd tegyük bele ebbe a pácba a falatnyi darabokra vágott marhahúst.
- Pihentessük 1-2 órát.
- Közben készítsük el a habanerós mártogatóst. Ehhez tegyük aprítóba a mogyoróvajat, a maradék szójaszószt, fokhagymát, lime levet, köményt, habanero paprikát és meleg vizet. Dolgozzuk össze, amíg egy selymes masszát nem kapunk és hagyjuk pihenni.
- Amikor a hús már eleget pácolódott, melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A húsokat húzzuk nyársra és süssük őket 3-4 perc alatt készre. Percenként forgassunk rajtuk egyet.
- A csípős, mogyorós szósszal kínáljuk.