Csípős, mogyorós mártogatóssal lesz tökéletes ez a marhahúsos nyárs.

Satay nyársak habanerós szósszal

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Satay nyársak habanerós szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g skirt steak
  • 1 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 1 kk cukor
  • 2 kk chili szósz
  • 64 ml szójaszósz
  • 2 kk szezámolaj
  • 1 db lime
  • 200 g mogyoróvaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1 kk kömény
  • negyed kk habanero paprika

Elkészítés:

  1. A hagymát, a három gerezd fokhagymát és a gyömbért aprítsuk fel, majd keverjük össze a cukorral.
  2. Adjuk hozzá a chili szószt, a szójából 60 ml-t, a szezámolajat és a lime felének levét.
  3. Jól keverjük össze, majd tegyük bele ebbe a pácba a falatnyi darabokra vágott marhahúst.
  4. Pihentessük 1-2 órát.
  5. Közben készítsük el a habanerós mártogatóst. Ehhez tegyük aprítóba a mogyoróvajat, a maradék szójaszószt, fokhagymát, lime levet, köményt, habanero paprikát és meleg vizet. Dolgozzuk össze, amíg egy selymes masszát nem kapunk és hagyjuk pihenni.
  6. Amikor a hús már eleget pácolódott, melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  7. A húsokat húzzuk nyársra és süssük őket 3-4 perc alatt készre. Percenként forgassunk rajtuk egyet.
  8. A csípős, mogyorós szósszal kínáljuk.