Grillezett krumpli köretnek egy kis extra ízesítéssel.

Parmezános, fokhagymás krumpli

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 2

Parmezános, fokhagymás krumpli

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 g pamrezán
  • fél kk friss petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A krumplikat vágjuk hasábokra vagy karikázzuk fel.
  3. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze az egészet.
  4. Egy kiolajozott tepsin süssük 45 percig.
  5. Közben az oldalégőt is kapcsoljuk be és olvasszuk meg a vajat egy kisebb serpenyőben.
  6. A vajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymákat, majd vegyük le, nehogy megégjen a fokhagyma.
  7. Adjuk a fokhagymához a parmezánt és hagyjuk, hogy megolvadjon.
  8. Amikor a krumplik már megsültek tegyük őket egy nagyobb tálba és borítsuk rá a fokhagymás-sajtos keveréket.
  9. Még visszatehetjük egy kicsit  grillre pirulni.
  10. A grillről lekerülve még locsoljuk meg a fokhagymás szósszal és szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.