- írta: Bácsalmási Katalin
A kecskesajt sós ízét remekül kiegészíti a balzsamecet édeskés aromája.
Grillezett kecskesajt balzsamecetes salátával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 300 g kecskesajt
- 1 ek balzsamecet
- 3 ek olaj
- 1 kk méz
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- fél kk mustár
- 3 marék saláta
- 3 db paradicsom
- 1 db uborka
- 2 db füge
- 2 ek pirított fenyőmag
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A sajtokat tegyük fel egy vaslapra sülni vagy ha biztosra akarunk menni, tegyük őket két kisebb edénybe, ami megakadályozza, hogy szétfolyjanak.
- Süssük a sajtokat 2-5 percig, amíg egy kis színük lesz és elkezd bugyborékolni.
- Készítsük el a salátához a balzsamecetes öntetet. Ehhez keverjük össze az olajat, a balzsamecetet, a mustárt, a mézet és a sót, borsot. (A leggyorsabb módszer, ha egy zárható üvegbe mérjük a hozzávalókat és jó alaposan összerázzuk.)
- A salátát osszuk ketté és adjuk hozzá apróra vágott paradicsomot, uborkát és pirított fenyőmagot.
- Végül tegyük rá a kecskesajtot, majd vágjunk cikkekre egy fügét is és halmozzuk a saláta tetejére.
- Legvégül locsoljuk meg az egészet az öntettel.