A kecskesajt sós ízét remekül kiegészíti a balzsamecet édeskés aromája.

Grillezett kecskesajt balzsamecetes salátával

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett kecskesajt balzsamecetes salátával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 300 g kecskesajt
  • 1 ek balzsamecet
  • 3 ek olaj
  • 1 kk méz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • fél kk mustár
  • 3 marék saláta
  • 3 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 2 db füge
  • 2 ek pirított fenyőmag

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A sajtokat tegyük fel egy vaslapra sülni vagy ha biztosra akarunk menni, tegyük őket két kisebb edénybe, ami megakadályozza, hogy szétfolyjanak.
  3. Süssük a sajtokat 2-5 percig, amíg egy kis színük lesz és elkezd bugyborékolni.
  4. Készítsük el a salátához a balzsamecetes öntetet. Ehhez keverjük össze az olajat, a balzsamecetet, a mustárt, a mézet és a sót, borsot. (A leggyorsabb módszer, ha egy zárható üvegbe mérjük a hozzávalókat és jó alaposan összerázzuk.)
  5. A salátát osszuk ketté és adjuk hozzá apróra vágott paradicsomot, uborkát és pirított fenyőmagot.
  6. Végül tegyük rá a kecskesajtot, majd vágjunk cikkekre egy fügét is és halmozzuk a saláta tetejére.
  7. Legvégül locsoljuk meg az egészet az öntettel.