Ebben a hamburgerben a sajt nem felülre, hanem belülre kerül, ami garantáltan folyós lesz.

Sajttal töltött hamburger

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Sajttal töltött hamburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 60 g cheddar sajt
  • 5 g vaj
  • fél kk liszt
  • 1 ek tej
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A darált húst dolgozzuk össze a sóval és osszuk négy felé.
  3. A sajtot reszeljük le és melegítsük össze a tejjel, vajjal és liszttel, amíg minden el nem olvad.
  4. A húspogácsákból készítsünk egy golyót, aminek a közepébe a hüvelykujjunkkal csináljunk egy üreget.
  5. A sajt negyedét öntsük ebbe a mélyedésbe, majd óvatosan zárjuk vissza a golyót.
  6. A golyókat egy picit lapítsuk ki, de vigyázzunk nehogy kifolyjon a sajt!
  7. Ezután mehetnek is fel a hamburgerek a grillre és 15 perc alatt süssük őket készre. Félidőben fordítsuk meg őket.