Almás sertés oldalas

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: 5

Almás sertés oldalas

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • 2 cm aprított gyömbér
  • 60 ml cider ecet
  • 120 ml alma cider
  • 30 gramm cukor
  • 15 gramm dijoni mustár
  • 2 szál friss rozmaring
  • 5 gramm őrölt bors
  • 5 gramm só
  • 2 evőkanál Olívaolaj
  • 1,5 kg sertés oldalas

Elkészítés:

  1. Egy kis keverőtálban elegyítsd a hozzávalókat az olívaolaj (és persze a hús) nélkül.
  2. Amikor elkészítetted a pácot, lassan keverd bele az olajat is.
  3. A sertésoldalast tedd egy zárható műanyagtasakba és öntsd rá a pácot. Zárd be a tasakot és egy tányérra téve pihentesd a húst.
  4. Legalább 6 órát hagyd dolgozni a pácot, időnként fordítsd rajta egyet, hogy a pác mindenhova eljusson.
  5. Sütés előtt helyezz el egy kisebb serpenyőt közvetlenül a grillrács alá és töltsd meg félig vízzel.
  6. Ezután melegítsd elő a grillt, majd alacsonyra levéve a hőfokot kezd meg a hús lassú sütését. (A rácsokat érdemes ennél az ételnél is enyhén bekenni olajjal.)
  7. Körülbelül másfél órás sütési idővel számolhatsz. Alkalmanként fordítsd egyet a husin és a megmaradt páccal kend át újra és újra a sertés felületét. 

Extra tippek: 

  • A recept titka a hosszú pácolási idő, ezért a hat órát is bőven túl lehet teljesíteni, ha van rá idő. Akár egy egész napra (24 óra) hagyhatod pácolódni.
  • A tűzre helyezett tepsibe víz helyett, az ízhatások felerősítése véget, használhatsz víz, cider és fehér bor keveréket is.