A sertéshúsok és a gyümölcsök igazán jó barátok, amit a grillben egy kis füsttel igazán jól ki is tudjuk emelni.
Aszalt vörösáfonyával töltött sertéskaraj rumos szilvalekvárral fényezve Broil King gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 1 csomag aszalt vörösáfonya
- 1 rúd fahéj
- 2 dl fekete tea
- 2 evőkanál szálas fekete tea
- 0,5 dl rum
- 4 evőkenál szilvalekvár
- 90 g JD's SPG rub
Elkészítés:
A karajt egy éles késsel kinyitjuk, hogy mindenhol be tudjuk fűszerezni és egy szép hústekercset kaphassunk.
Amikor sikerült a karajt megformázni, frissen tartó fóliára helyezem, az SPG fűszerkeverékkel befűszerezem és az aszalt vörösáfonyát fahéjjal ízesített teába áztatom, majd amikor megpuhultak, lecsepegtetem és a karaj felületén elterítem. A fólia segítségével feltekerem, és a nyársakkal megtűzöm. A gázgrillben 2 gázégőt maximális teljesítményen begyújtok, az ezekkel ellentétes gázégőt pedig minimális teljesítménnyel, és fölé helyezem a füstölő dobozt, amibe fekete teába áztatott almafa chipset és szálas fekete teát teszek.
A hústekercset alaposan körbe pirítom a grillrácson, az összes gázégőt minimumra állítom, majd a melegen tartó rácsra teszem a húst és 50 percig sütöm.
A rummal elkeverem a szilvalekvárt és a húst alaposan átkenem vele, majd további 10 percig sütöm egy kicsit emelve a hőfokot.