- írta: Peitli Csilla
Rizzsel, kukoricával és salátával igazi lakoma kerekedik ebből a fogásból, amelyet nem is bonyolult elkészíteni. A bordák lehártyázása után már igazán gyerekjáték a sütés.
Bébi bordák kínai fűszerezéssel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db bébi borda
- 120 ml szójaszósz
- 80 ml sherry
- 5 db újhagyma
- 3 ek pirított szezámmag
- 60 ml hoisin szósz
- 2 ek barna cukor
- 2 ek méz
- 3 gerezd fokahgyma
- 2 cm gyömbér
- 2 kk almaecet
- 2 kk szezámolaj
- 1 kk erős paprika szósz
- fél kk kínai ötfűszer-keverék
- 1 késhegy fehér bors
Elkészítés:
- A bordákról vágjuk le a felesleges zsiradékot és távolítsuk el róla hártyát. Ezután vágjuk fel őket egyes darabokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a szójaszószt, a sherryt, a hoisin szószt, a barna cukrot, az apróra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért, az ecetet, a szezámolajat, az erős paprika szószt, a főszerkeveréket és a borsot.
- Dolgozzuk el jól az egészet és tegyük félre a negyedét a sütéshez. A szósz többi részét öntsük rá a bordákra, zárjuk le és hűtőben pihentessük 2-4 órát.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Sütés előtt együk ki a grillt a pácból (ezt a levet dobjuk is ki) és rögtön tegyük is fel a grillre 25-30 percre sülni.
- Sülés közben hét percenként kenjük le a félretett szósszal, és forgassuk is, amíg meg nem pirul..
- Az utolsó lekenést követően még mindenképpen süssük legalább 5 percig, hogy a szósz rákaramellizálódhasson a húsra.
- Ezután vegyük le a húst a grillről, szórjuk meg szezámmaggal és karikákra vágott újhagymával tálalás előtt.