Egy klasszikus fogás egy kis csavarral bbq hőtartományban. Aki az eredeti receptet szereti, imádni fogja a füstös karakterét.
Csabai karaj Kamado Chef grillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1.5 kg sertéskaraj
- 1 szál csípős kolbász
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 80 g Suncity sertés rub
- 1 ág friss rozmaring
Elkészítés:
A Kamado Chef grillt a deflektorkövel együtt felfűtöm 130 fokra. A szénhez boroshordó füstölőfát adok. A karajt felszúrom és megtöltöm egy szál csabai kolbásszal. Vékonyan átkenem mustárral és fűszerezem Suncity BBQ pork rubbal, majd sütni kezdem. Amikor száraznak tűnik a hús felülete vízzel spriccelem és addig sütöm, amíg a hús eléri a 74 fokos meghőmérsékletet.
Akár mustárral és csemege uborkával szendvicsnek, akár egy burgonya körettel egy tartalmas ebédnek is tökéletes