Egy klasszikus fogás egy kis csavarral bbq hőtartományban. Aki az eredeti receptet szereti, imádni fogja a füstös karakterét.

 

 

 

Csabai karaj Kamado Chef grillben

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: 2

Csabai karaj Kamado Chef grillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertéskaraj
  • 1 szál csípős kolbász
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 80 g Suncity sertés rub
  • 1 ág friss rozmaring

Elkészítés:

 

A Kamado Chef grillt a deflektorkövel együtt felfűtöm 130 fokra. A szénhez boroshordó füstölőfát adok. A karajt felszúrom és megtöltöm egy szál csabai kolbásszal. Vékonyan átkenem mustárral és fűszerezem Suncity BBQ pork rubbal, majd sütni kezdem. Amikor száraznak tűnik a hús felülete vízzel spriccelem és addig sütöm, amíg a hús eléri a 74 fokos meghőmérsékletet.

Akár mustárral és csemege uborkával szendvicsnek, akár egy burgonya körettel egy tartalmas ebédnek is tökéletes