- írta: Peitli Csilla
Ázsiai ihletésű sertés lapocka, amiben van erő és fokhagyma!
Csípős sertés nyársak
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg sertés lapocka
- fél db lila hagyma
- 12 db thai chili
- 8 gerezd fokhagyma
- 250 ml Sprite
- 120 ml szójaszósz
- 120 ml rizsecet
- 60 g cukor
- 1 ek fekete bors
- 1 ek só
- 6 db szárított shiitake gomba
Elkészítés:
- Keverjük össze a pácot. Ehhez vágjuk apróra a hagymát, fokhagymát és adjuk hozzá a Sprite-hoz. Jöhet még bele a szójaszósz, az ecet, a bors és a só.
- A szárított gombát törjük össze egy mozsárban és adjuk a páchoz.
- A sertéshúst vágjuk vékony, 3-4 cm-es csíkokra. (Könnyebb lesz szeletelni, ha előtte fagyasztóban pihentetjük 40 percig a húst.)
- A húst adjuk a páchoz és pihentessük 5-6 órát.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A sertés csíkokat húzzuk nyársra és várjuk, hogy melegedjen a grill. (Ekkor még után sózhatunk egy kicsit.)
- Közben a megmaradt pácot főzzük fel és 1 percig hagyjuk rotyogni, hogy kicsit besűrűsödjön.
- A húst ekkor tegyük fel a grillre. Mivel vékony szeletekről van szó, ezért semmiképpen ne süssük túl, 2 perc az egyik oldalán és fordíthatjuk is.
- Kenjük le a besűrített páccal és süssük újra 2 percig.
- Ezt ismételjük, míg minden oldalon szépen megpirul a hús.