Ázsiai ihletésű sertés lapocka, amiben van erő és fokhagyma!

Csípős sertés nyársak

Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézség: 3

Csípős sertés nyársak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés lapocka
  • fél db lila hagyma
  • 12 db thai chili
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 250 ml Sprite
  • 120 ml szójaszósz
  • 120 ml rizsecet
  • 60 g cukor
  • 1 ek fekete bors
  • 1 ek só
  • 6 db szárított shiitake gomba

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a pácot. Ehhez vágjuk apróra a hagymát, fokhagymát és adjuk hozzá a Sprite-hoz. Jöhet még bele a szójaszósz, az ecet, a bors és a só.
  2. A szárított gombát törjük össze egy mozsárban és adjuk a páchoz.
  3. A sertéshúst vágjuk vékony, 3-4 cm-es csíkokra. (Könnyebb lesz szeletelni, ha előtte fagyasztóban pihentetjük 40 percig a húst.)
  4. A húst adjuk a páchoz és pihentessük 5-6 órát.
  5. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  6. A sertés csíkokat húzzuk nyársra és várjuk, hogy melegedjen a grill. (Ekkor még után sózhatunk egy kicsit.)
  7. Közben a megmaradt pácot főzzük fel és 1 percig hagyjuk rotyogni, hogy kicsit besűrűsödjön. 
  8. A húst ekkor tegyük fel a grillre. Mivel vékony szeletekről van szó, ezért semmiképpen ne süssük túl, 2 perc az egyik oldalán és fordíthatjuk is. 
  9. Kenjük le a besűrített páccal és süssük újra 2 percig. 
  10. Ezt ismételjük, míg minden oldalon szépen megpirul a hús.