A karaj egy nagyon kedvelt húsrész, bár sokak szerint száraz és emiatt az élvezeti értéke is kevesebb. Most a Kamado Joe grillben egy hihetetlen szaftos és puha verziót mutatok be.

 

 

 

Egészben sült sertéskaraj Kamado Joe grillben

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: 2

Egészben sült sertéskaraj Kamado Joe grillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertéskaraj
  • 80 g Peter Zeitler Texas Old Style Rub
  • 4 db mini kalács
  • 20 g madársaláta
  • 12 szelet csemege uborka
  • 1 csokor újhagyma
  • 0,5 db Kápia paprika
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 evőkanál JD's SPG rub
  • 2 db lime leve
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

 

A grillt felfűtöm 140 fokra, a deflektorkövekkel együtt. Egy kevés füstölőfát tettem a szénre, ami most borshordó csonk volt. Egészen pontosan 2 darab.

A húst szárazra töröltem és minimális olajjal tapasztottam a rubot, majd amikor stabil volt a hőmérséklet a húst a rácsra tettem, az új Meater + hőmérőt használva. 2 órát sütöttem és 17 percet pihentettem. Így érte el a 69 fokos maghőmérsékletet.

Mini kalácsba tettem szeletelve, madársalátával, csemege uborkával és egy csípős paradicsom salsával.

A salsa:

Apróra vágtam az újhagymát, a kápia paprikát, a jalapeno paprikát, a paradicsomot és a petrezselymet. Rá facsartam 2 lime levét és hozzá adtam 1 dl olívaolajat. Az SPG rubbal fűszereztem.