Egy könnyen és gyorsan elkészíthető vasárnapi ebéd, ami az ízletes salátának köszönhetően, még a legnagyobb kánikulában is frissítő fogás lesz.

Grillezett sertés szelet szezámos káposztával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Grillezett sertés szelet szezámos káposztával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csontos sertés szelet
  • 60 ml narancslé
  • 2 ek szűz olívaolaj
  • 2 ek rizsecet
  • 2 ek szezámmag
  • 1 ek méz
  • 1 db fejes káposzta
  • 1 marék kilantró
  • 6 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A húst sózzuk (a só felével) és borsozzuk, és rögtön tehetjük is fel a grillre.
  3. Oldalanként 6 perc alatt süssük készre.
  4. Közben egy nagyobb edényben keverjük el a narancslét, az olajat, az ecetet, a szezámmagokat, a mézet és a só másik felét.
  5. Ebbe az öntetbe forgassuk bele a vékony csíkokra vágott káposztát és a kilantrót.
  6. A frissen sült sertéssel tálaljuk.