Ha már eleged van a klasszikus burgerekből, készítsd el ezt az igazán szaftos, laktató és nagyon sajtos kolbászos szendvicset.
Maga a szendvicsünk 3 fő alkotóelemből ál, amiket egymás után és párhuzamosan is el tudunk készíteni, köszönhetően a Broil King Imperial osztott sütőterének
Kolbász burger török lepényben Broil King Imperial gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 240 g liszt
- 2 dl víz
- 5 g porélesztő
- 4 g só
- 4 db sütnivaló kolbász
- 50 g vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1.5 dl alaplé
- 1 dl fehérbor
- 1.5 dl tejszín
- 100 g jalapeno paprika ecetes
- 2 db kovászos uborka
- 2 db paradicsom
- 1 db Kápia paprika
Elkészítés:
Lepény:
Az élesztőt elkeverem 1 dl meleg vízben 60g liszttel, majd 20 percig állni hagyom. A 20 perc letelte után hozzá keverek 1 dl meleg vizet, a maradék lisztet és 4g sót. Alaposan kidolgozom, majd ismét 20 percig hagyom kelni. Az Imperial nagyobb sütőterét 250 fokra fűtöm fel pizza kővel együtt és egy üres fém edényt teszek még a grillbe. Amíg a grill melegszik, a tésztát 4 részre osztom, majd lepényeket formázok belőle és pihentetem. Közben elkeverek 1 evőkanál lisztet 0.5 dl hideg vízzel. Hozzá öntök 0.5 dl forrásban lévő vizet, majd gyorsan elkeverem. Amikor homogén állagú hozzá keverem a tojás sárgáját is. A tésztát megkenem ezzel a keverékkel, majd az ujjaimmal mintát nyomok bele és megszórom napraforgó maggal. Az üres edénybe vizet öntök, hogy keletkezzen egy kis gőz és a tésztákat 15-17 percig sütöm. Sütés közben a pizzakő alatti gázégőket elzárom, hogy a tészta alja ne égjen meg.
Kolbászok:
A grillkolbászokat a kisebb sütőtér melegen tartó rácsára teszem és 150 fokon 20-25 percig sütöm.
Sajtszósz:
Az Imeprial oldalégőjén és gyorsforralóban a vajat felmelegítem és 2 evőkanál lisztet adok hozzá, majd habzásig hevítem. Figyelek, hogy a liszt ne kapjon színt. Felöntöm az alaplével és a borral. Miután simára kevertem, hozzá adom a tejszínt, a reszelt sajtot és a jalapeno paprikát apróra vágva. Nagyjából 10 perc alatt sűrű sajtszószt főzök belőle.
A szendvics összeállításakor a lepényeket felvágom és megpirítom a vágott felüket. 1 evőkanál sajtszószt kenek rá és megszórom reszelt sajttal. Paradicsom és kápia paprika karikákat teszek rá. A zöldségekre kerül a felkarikázott kolbász, és a kovászos uborka szeletek. Erre megint sajtszósz és reszelt sajt kerül. Miután a tetejét ráhelyeztem, a nagyobb sütőtér melegen tartó rácsán, 200 fokon addig sütöm, amíg a reszelt sajt megolvad.