Ha Magyarországon szóba kerül a grillezés, azonnal beugrik a flekken mindenkinek. Most készítsük el egy kis csavarral.
Mustáros sertés tarja, balzsamecettel karamellizált fehér hagymával Broil King Baron gázgrille
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1.5 kg Sertés tarja
- 3 evőkanál mustár
- 1 dl olaj
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint fokhagyma por
- ízlés szerint só
- 4 fej fehér hagyma
- 1 dl olaj
- 1.5 dl balzsamecet
- 10 db tortilla
Elkészítés:
A tarját 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom, frissen őrölt borssal, fokhagyma granulátummal, olajjal és mustárral bepácolom egész éjszakára.
A grillt 180 fokra fűtöm és mellé teszem az öntöttvas lapot amit magasabb hőfokra melegítek. A tarját oldalanként kétszer 4-5 percig sütöm. Közben az öntöttvas lapra teszem a félfőre vágott hagymát, olíva olajat öntök rá, majd azonnal balzsamecetet és így sütöm puhára.
A kész tarját csíkokra vágom és egy adag hagymával tortillába tekerem.