- írta: Peitli Csilla
Gyorsan összeállítható, majd magára hagyható fogás, ami egy egész családnak elegendő vacsorát ad.
Permezános sertés szelet
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg sertés karaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 marék parmezán sajt forgács
- 50 g reszelt parmezán
- 2 ek csirke alaplé
- 1 ek kakukkfű
- fél kk só
- negyed kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 190 fokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze az olajat, a kakukkfüvet, a csirke alaplét, a sót és a borsot.
- Az egészben hagyott húst forgassuk bele ebbe a páclébe, majd forgassuk bele a kétféle, kiterített sajtba, hogy egy parmezános kérget adjunk a húsnak.
- A sertést tegyük egy sütőlapra vagy lapos serpenyőre és szórjuk meg a maradék vagy leeső sajttal.
- Nyitott tető mellett süssük 40-50 percig, időnkénti forgatással.
- Amikor a belső hőmérséklet eléri a 62-63 fokot, vehetjük is le.
- Felvágás előtt pihentessük legalább 10 percig a serpenyőből kivéve a húst.