Gyorsan összeállítható, majd magára hagyható fogás, ami egy egész családnak elegendő vacsorát ad.

Permezános sertés szelet

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Permezános sertés szelet

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés karaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 marék parmezán sajt forgács
  • 50 g reszelt parmezán
  • 2 ek csirke alaplé
  • 1 ek kakukkfű
  • fél kk só
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 190 fokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze az olajat, a kakukkfüvet, a csirke alaplét, a sót és a borsot.
  3. Az egészben hagyott húst forgassuk bele ebbe a páclébe, majd forgassuk bele a kétféle, kiterített sajtba, hogy egy parmezános kérget adjunk a húsnak.
  4. A sertést tegyük egy sütőlapra vagy lapos serpenyőre és szórjuk meg a maradék vagy leeső sajttal.
  5. Nyitott tető mellett süssük 40-50 percig, időnkénti forgatással.
  6. Amikor a belső hőmérséklet eléri a 62-63 fokot, vehetjük is le.
  7. Felvágás előtt pihentessük legalább 10 percig a serpenyőből kivéve a húst.