A csülök kiemelt szerepet foglal el a magyar gasztronómiában, ki ne szeretné a puha szaftos csülköt a ropogós bőrrel.
Ropogós csülök Kamado Chefben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 db hátsó csülök
- 80 g Suncity sertés rub
- 1 db IPA sör
- 1 kg savanyú káposzta
- 100 g Suncity brisket rub
- 1 kg burgonya
- 4 db babérlevél
- 4 fej vöröshagyma
- 100 g Kacsazsír
- só
- 1 db citrom
Elkészítés:
A csülök bőrét alaposan besózom és 30 percet állni hagyom. Közben a Kamado Chef grillt begyújtom és indirekt sütésre előkészítve 180fokra fűtöm fel. A sót letörlöm a csülök bőréről, tenderiserrel alaposan megszúrkálom, majd a citrommal átkenem. a húsos részt fűszerezem a sertés rubbal.
Kacsazsírral kikenek egy tepsit, amibe 2 fej hagymát félfőre vágva összekeverek a savanyúkáposztával. öntök rá 1 dl sört. Babérlevéllel és a brisket rub felével fűszerezem, majd a tetejére szalonna csíkokat teszek.
A csülköt a rácsmagasítóra teszem alá pedig a káposztát és 1órán keresztül sütöm, mialatt a csülköt 1 alkalommal permetezem sörrel.
Közben a maradék hagymát kockára vágom és egy kacsazsírral kikent tepsibe teszem a szintén kockára vágott burgonyával. Fűszerezem a maradék brisket rubbal.
A káposztát kiveszem és a helyére a burgonyát teszem. A csülköt 30 percenként permetezem a sörrel.
A burgonya is kb 1 óra alatt elkészül. Amikor a csülök maghőmérséklete eléri a 82 fokot a hőmérséklete emelem 230-240 fokra és addig sütöm, amíg a csülök maghőmérséklete eléri a 92 fokot.
https://www.facebook.com/grillreceptek.hu/videos/221067076298156