Serranoba göngyölt töltött csirkemell libanyakban sütve, cukkini szönyegen, parmezános polentával
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- pác: 1,5 dl olívaolaj
- 1 ek mustár
- 0,2 dl balzsamecet
- 1 tk csirke grill fűszerkeverék
- 2 szál bazsalikon
- töltött húshoz: 36 dkg csirkemell filé
- 20 dkg csirkecomb filé
- 3 db trikolor paprika
- 2 db libanyak
- 1 db tojás
- 0,5 dl főzőtejszín
- 4 szelet serrano sonka
- 2 dkg aszalt paradicsom
- 2 szál friss bazsalikom
- 4 szál friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagmya
- 1 tk só
- 2 tk színes bors
- cukkinis polentához: 10 dkg kukorica dara
- 1 tk só
- 5 dl víz
- 5 g parmezán sajt
- árpagyöngye salátához: 10 dkg árpagyöngye
- 2,5 dl víz
- 1 csipet só
- 10 dkg zöldsaláta miy
- 15 dkg koktél paradicsom
- trikolo paprikamártás: 1 tk só
- 3 db trikolor paprika
- 1 tk fehérbors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A húsokat előző este bepácoljuk.
- Elsőként a bőr nélkül csirkecomb filét felhelyezzük a rácsra, és félkészre sütjük. A kicsumázott kaliforniai paprikákból egy-egy szeletet levágunk a töltelékhez, és a maradékot ugyancsak a rácsra helyezve megsütjük. A félig sült comb filét ledaráljuk és a többi öszetevővel elkeverve elkészítjük a tölteléket.
- Alufóliát helyezünk egy deszkára, ráterítjük a két szelet serranot,majdn rájuk terítjük a csirkemell filét, ráhalmozzuk a fele tölteléket és feltekerjük. A kész töltötthúst ezután libanyakbörbe bújtatjuk és az alufóliába beletekerjük. Kezdődhet a sütés! Kb. 15 percig sütjük, egyenletesen forgatva és mikor érezzük, hogy a hús már elég szilárd, kiveszük az alufóliából, majd a rácsra viszahelyezve tovább sütjük, ameddig a bőr finom ropogós nem lesz.
- Mikor a hús már majdnem tökéletes, az előzetesen megfőzött és formába öntött polentából négy szeletet vágunk és a rácsra helyezzük.
- Közben a sült paprikákat egy turmix, vagy botmixer segítségével finomra daráljuk és tetszés szerint ízesítjük.
- Ha nagyjából mindennel megvagyunk, végezetül álítsuk össze a sült salátát! Egy serpenyőben bazsalikomos olivaolajat hevítünk, beleszórjuk az előre megfőzött árpagyöngyét és a többi összetevő hozzáadásával meleg salátát készítünk!
- Ha minden összetevő kész, tálaljuk és fogadjuk a gratulációkat!