Nem kell mindig marhahúst használni a burgerek készítésénél, a csirke, bárány vagy sertés is jó választás lehet!

Sertés burger

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Sertés burger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g darált sertéshús
  • 1 kk kömény
  • 4 szelet sajt
  • 2 szelet bacon
  • 1 db jalapeno paprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 4 db Hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra. Készüljünk két zónás grillezésre.
  2. A bacont szeleteljük fel vékony csíkokra vagy használjunk apró kocka bacont, amit keverjünk össze a darált hússal.
  3. A húst fűszerezzük a sóval, borssal, köménnyel és készítsünk belőlük húspogácsákat.
  4. Tegyük fel a húst a grillre a hőforrás felé és süssük 6 percig, amíg szépen megpirulnak.
  5. Ezután fordítsuk meg őket és jöhet az újabb 6-7 perc, hogy teljesen átsüljenek.
  6. Ezután tegyük át őket a grill hűvösebb részére és tegyük rájuk a sajtot és a felkarikázott erős paprikát.
  7. Zárt tető alatt hagyjuk addig, amíg megolvad a sajt.
  8. Ekkor vegyük le őket és a pirított zsemlékbe téve készítsünk belőlük burgereket!