A kánikulában jól esik egy hűsítő és friss saláta, amit feldob egy grillezett sertés szelet.

Üvegtészta saláta grillezett sertés szelettel

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Üvegtészta saláta grillezett sertés szelettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db sertés szűz
  • 220 g üvegtészta
  • 1 db jalapeno paprika
  • 5 ek citromlé
  • 3 ek halszósz
  • 2,5 kk barnacukor
  • 60 ml víz
  • 1 fej saláta
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db sárgarépa
  • 2 ek friss koriander zöldje

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy kisebb tálkában az apróra vágott jalapenót 3 evőkanálnyi citromlével, 2 evőkanálnyi halszósszal (esetleg szójaszósszal) és 2 kiskanálnyi barnacukorral.
  2. Ebbe a pácba tegyük bele az 1 cm-es vastagságra vágott sertéshús szeleteket, majd pihentessük pár órát.
  3. Közben készítsük el az üvegtésztát, amit aztán osszunk el 6 tálba.
  4. A víz és a maradék halszósz, barnacukor, citromlé elkeveréséből készítsünk egy öntetet a salátához.
  5. A salátát vágjuk fel apróra, a paradicsomot félbevágott szeletekre, az uborkát és a répát pedig julienne-re. Osszuk el őket a tálakban egyformán.
  6. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra és a húst vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  7. Amikor már forróak a rácsok, akkor tegyük fel a lecsöpögtetett húsokat és süssük addig, amíg a húshőmérőn azt nem látjuk, hogy elérte a 62-63 fokot.
  8. Ekkor vegyük le és hagyjuk pihenni 5 percet, akkor még kicsit feljebb megy a belső hőfok és tökéletes lesz a hús.
  9. Adjuk a húst a tálakba és végül locsoljuk meg az egészet az öntettel!