- írta: Peitli Csilla
A kánikulában jól esik egy hűsítő és friss saláta, amit feldob egy grillezett sertés szelet.
Üvegtészta saláta grillezett sertés szelettel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db sertés szűz
- 220 g üvegtészta
- 1 db jalapeno paprika
- 5 ek citromlé
- 3 ek halszósz
- 2,5 kk barnacukor
- 60 ml víz
- 1 fej saláta
- 2 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 db sárgarépa
- 2 ek friss koriander zöldje
Elkészítés:
- Keverjük össze egy kisebb tálkában az apróra vágott jalapenót 3 evőkanálnyi citromlével, 2 evőkanálnyi halszósszal (esetleg szójaszósszal) és 2 kiskanálnyi barnacukorral.
- Ebbe a pácba tegyük bele az 1 cm-es vastagságra vágott sertéshús szeleteket, majd pihentessük pár órát.
- Közben készítsük el az üvegtésztát, amit aztán osszunk el 6 tálba.
- A víz és a maradék halszósz, barnacukor, citromlé elkeveréséből készítsünk egy öntetet a salátához.
- A salátát vágjuk fel apróra, a paradicsomot félbevágott szeletekre, az uborkát és a répát pedig julienne-re. Osszuk el őket a tálakban egyformán.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra és a húst vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
- Amikor már forróak a rácsok, akkor tegyük fel a lecsöpögtetett húsokat és süssük addig, amíg a húshőmérőn azt nem látjuk, hogy elérte a 62-63 fokot.
- Ekkor vegyük le és hagyjuk pihenni 5 percet, akkor még kicsit feljebb megy a belső hőfok és tökéletes lesz a hús.
- Adjuk a húst a tálakba és végül locsoljuk meg az egészet az öntettel!